2023 2023

Ny/tillbyggnation

Anlita våra hantverkare för nybyggnation eller tillbyggnation 

Har du bestämt dig eller går i tankarna för en nybyggnation eller tillbyggnation i Kalmar län? Tveka i så fall inte på att kontakta oss på JL Bygg.

Vi har lång erfarenhet av diverse olika byggprojekt såsom nybyggnationer och tillbyggnationer.

Våra skickliga och noggranna hantverkare är lyhörda och professionella från start till mål. Vi ser alltid till att finnas tillgängliga för dig som kund genom hela projektet och lyssnar alltid noga på dina önskemål. 

Ombyggnation, nybyggnation och tillbyggnation i Kalmar län 

Är du intresserad av nybyggnation eller tillbyggnation? Vi kan börja med att reda ut vad som är vad. Det är nämligen många som kan ha svårt att skilja dessa åt, då det är byggregler hos Boverket som avgör vad som anses vara vad.

Vad är skillnaden på nybyggnation och tillbyggnation?

Det är Boverkets byggregler som avgör vad som klassas som nybyggnation eller tillbyggnation, samtidigt som handläggare hos kommunen har sina tolkningar. 

Men rent generellt kan man säga att en nybyggnation är när man bygger en helt ny byggnad, exempelvis ett garage, på en tomt. En tillbyggnation är när man bygger på en redan befintlig fastighet. Exempelvis om man bygger ett nytt våningsplan i ett bostadshus.

Kan man använda ROT-avdraget vid ombyggnad, tillbyggnation eller nybyggnation? 

Om du anlitar oss på JL Bygg för reparation, tillbyggnad eller ombyggnad kan du använda dig av ROT-avdraget. Detta innebär att det blir ett skatteavdrag på 30 procent för delar av arbetskostnaden. Vid nybyggnation kan du inte använda dig av ROT-avdrag. 

JL Bygg hjälper dig med dina byggdrömmar

Vi på JL Bygg har flera års erfarenhet av olika slags tillbyggnationer och nybyggnationer. Vår kunskap gör att vi kan utlova jobb med perfekta resultat där vi aldrig tummar på kvaliteten. 

Vi ser alltid till att göra processen så enkel som möjligt när du anlitar oss och vi håller gärna ett effektivt och noga tidsschema. När bygget är klart och färdigställt ser vi alltid till att allt är besiktigat och godkänt, så att ni sedan bara kan njuta av ert nya hem. 

Byggarbeten till privatpersoner och företag

Vi tar oss an projekt från både privatpersoner samt företag eller offentlig verksamhet. Vi utför alla typer av byggtjänster och tar oss an små som stora projekt. 

Gör en ombyggnation som skapar helt nya utrymmen 

Genom att anlita JL Bygg för en ombyggnation, nybyggnationen eller tillbyggnation kan du skapa nya möjligheter för din bostad, byggnad eller tomt. Du kan exempelvis få ett rymligt garage, ett större kök eller ett attefallshus på gården med hjälp av våra professionella hantverkare. 

Vi på JL Bygg är alltid lyhörda på dina önskemål. Du är alltid välkommen att ringa eller komma in till oss för att berätta om dina drömmar och planer, så ska vi se till att förverkliga dem.